Artisten Karl Martindahl fann kraften i trädgården

När artisten Karl Martindahl började odla ett trädgårdsintresse fann han äntligen vägen ur en lång tids utmattning. Idag är han en fullfjädrad amatörodlare som nu vill hjälpa andra att upptäcka den helande kraften i trädgården med debutboken Den goda skörden – Hur odlingen blev min terapi.

– Jag vill poängtera att jag varken är en odlingsexpert eller psykolog. Jag är bara en hobbyodlare som funnit att grönsaker och trädgårdsarbete får mig att må bra. Väldigt bra till och med. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter av odling, trädgård, natur och matglädje. En handbok för den som vill ha tips och råd på hur man kan komma igång med sitt hemmaodlade och hur man på ett enkelt och lustfyllt sätt tar hand om och förädlar de läckerheter som trädgården ger och samtidigt stärker den mentala hälsan, säger Karl Martindahl.