Årets kulör från Nordsjö: ”dämpade och mer lekfulla kulörer”

I en allt mer hektisk och digital värld finns det en stark längtan efter det mänskliga och den positiva inverkan som kommer från att ta hand om oss själva och andra kan ha på våra liv. Men 2020 är början på ett nytt decennium – en ny gryning med möjlighet till en nystart. Inspirerade av gryningshimmelns flyktiga skönhet, har Nordsjös kulörexperter utsett den mjuka och dämpade gröngrå kulören Tranquil Dawn till årets kulör 2020.

Varje år samlar Nordsjös kulörpecialister ett team av internationella designers för att diskutera de senaste globala trenderna som kommer att påverka oss det kommande året. De omvandlar dessa insikter till en årets kulör, Tranquil Dawn, och fyra vackra kulörpaletter som speglar de trender vi ser i vår omvärld.

– Vår trendforskning visar att människor vill visa mer omtanke, vara lekfulla, söka efter mening och vara kreativa. Dessa önskningar utgör grunden för årets kulör och våra fyra kulörpaletter som innehåller både dämpade och mer lekfulla kulörer, säger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager på Nordsjö.

källa/ foto: Nordsjö