Årets favoritros är Artemis – ”en modern buskros med friskt gröna blad med vita blommor”

Årets favoritros hos Blomsterlandet är en modern buskros med friskt gröna blad som bjuder på stora, vita blommor med härlig doft. Sorten heter ARTEMIS.

– ARTEMIS är en mycket blomrik ros. Den blommar i princip hela perioden från juni-juli till långt in på hösten – med kortare avbrott. Det är dessutom också en mycket frisk sort, säger Martin Åberg som är inköpsansvarig för trädgårdsväxter på Blomsterlandet.

Rosor lider ibland av oförtjänt dåligt rykte som lite kinkiga och svåra att lyckas med. Visst finns det sorter som inte alltid trivs i vårt klimat, men vi vågar påstå att det finns en ros för i princip alla trädgårdar. Men man kan behöva lite hjälp på traven för att hitta rätt. Det är en anledning till att Blomsterlandet varje år utser en favoritros.

– Vi vill att fler ska våga sig på rosor. När vi utser årets favoritros väger vi självklart in att den ska vara vacker men också att den går att odla i minst till zon 4 – helst även ännu längre norrut – och är frisk och motståndskraftig. Vi vill att våra kunder ska lyckas med sin rosodling, förklarar Martin Åberg.

källa/ foto: Blomsterlandet/ Rosen Tantau