Ann Ringstrand för Markslöjd vann Svenska Designpriset 2020

I torsdags den 21 Januari utsågs vinnarna i Svenska Designpriset 2020. Kollektionen Unite – Markslöjd by Ann Ringstrand har utsetts till vinnare inom kategorin Identitet – Produktdesign med motiveringen: ”För den lågmälda skaparglädjen och den avundsvärda hantverkskänslan. För kvalitet som både känns och syns.”

-Det var verkligen en riktigt rolig överraskning och det känns överväldigande, säger en glad CMO på Markslöjd, Johan Lindell. ”Vi har haft ett fantastiskt starkt och engagerat team på Markslöjd som har jobbat med kollektionen. Det är en ära att vinna detta prestigefyllda pris bland årets starka bidrag.”

Svenska Markslöjd, som tillverkat lampor sedan 1963, lanserade i höstas sin första kollektion med hemtextilier tillsammans med Ann Ringstrand, grundare av modemärket Hope. För Markslöjd har Ann formgivit textilier för våra sociala ytor i köket, på matbordet och i vardagsrummet. Höga krav har ställts på hållbarheten och produkterna är gjorda i mjuk ull, kashmir, bomull och linne som är taktila och håller både stil och kvalitet.

-Det har varit ett fantastiskt roligt uppdrag med stor kreativ frihet. Denna vinst är ett kvitto på att den lyhördhet och omsorg för uppdraget syns i produkten, säger Ann Ringstrand.

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, kommunikation och inom liknande kreativa områden. Svenska Designpriset är 50% juryns röster och 50% folkets röster.

källa/ foto: Markslöjd