Anette ger inspiration för köksträdgården

Odlingsintresset är större än någonsin och många drömmer om att inte bara kunna gå ut och skörda egen mat runt knuten utan även plocka vackra blommor. För lika lite som vi vill ha importerade och besprutade grönsaker på tallriken vill vi ha långväga och gifttäckta rosor i vasen på köksbordet. I över tio år har Anette Nilsson öst kärlek över sin färgsprakande och frodiga odling, sin potager, och folk har kommit för att besöka och beundra den vackra skånegården.

I efterlängtade boken Den blomstrande köksträdgården delar hon med sig av sina erfarenheter tillsammans med fotografen Monika Norrby, som har följt utvecklingen av Anettes köksträdgård under årens lopp.

— Jag hoppas boken kan inspirera till nya tolkningar av vad en potager på svenska kan vara. I boken finns en hel del om jord och odling, men eftersom mitt signum har blivit de färgteman jag väljer för min odling de olika åren finns det även sortlistor och bilder från sex olika år i köksträdgården. Mitt mål är att planera odlingen så att den är både vacker och matnyttig hela säsongen utan att jag behöver starta om och plantera nytt hela tiden, säger Anette Nilsson.

källa/ foto: Roos & Tegnér