Zorns grafik visas på Antikmässan

Även i år bjuder Antikmässan på en konsthändelse av rang. ”Efter förra årets Salvador Dalì-utställning presenterar vi i år ­den sannolikt största och mest kompletta utställningen av Anders Zorns grafik till dags dato. Runt 200 av Zorns totalt 289 grafiska blad visas upp, bland dem många rariteter. Utställningen, som äger rum i Stockholmsmässans entréhall 13-16 februari, är ett samarbete med Mollbrinks konsthandel och den norske Zorn-samlaren Frode Henriksen”.

I år är det 100 år sedan Anders Zorn (1860-1920) dog, vilket Antikmässan uppmärksammar genom att arrangera den hittills mest kompletta utställningen av Zorn etsningar. Etsningarna kommer till största delen från den norske Zorn-samlaren Frode Henriksens samlingar, därav namnet ”Frode B Henriksen Collection”. Men den har kompletterats med ett fåtal sällsynta grafiska blad från Zornmuseet i Mora.

– Det är verkligen unikt och en stor ära för oss att kunna erbjuda våra besökare en utställning som denna med en av Sveriges största konstnärer genom tiderna, säger Göran Ekberg, Antikmässans projektchef.

källa/ foto: Stockholmsmässan/ Antikmässan