Wegners ikoniska Wishbone Chair i begränsad upplaga

Den 2 april firade Carl Hansen & Søn traditionsenligt Hans J. Wegners födelsedag. Det här året presenterades en aldrig tidigare producerad utgåva i begränsad upplaga, Wegners ikoniska Wishbone Chair i certifierad teak och oljivgarvat läder. Stolen tillverkades på beställning.

För att hylla Hans J. Wegners livsverk uppmärksammar Carl Hansen & Søn möbelformgivarens 108-årsdag genom att lansera Wishbone Chair i en ny, exklusiv kombination av certifierad teak och olivgarvat läder. Teak och läder är naturliga och föränderliga material som gör varje stol till ett unikt mästerverk. De varma gyllene nyanserna av den oljade teaken får med tiden en vacker patina och samspelar elegant med sitsen i mjukt anilinläder som garvats med miljövänligt olivextrakt, vilket lyfter fram lädrets struktur på ett unikt sätt. Eftersom anilinlädret absorberar färgen på olivbladen på olika sätt, har varje stol ett eget distinkt uttryck.

– Wishbone Chair är en internationell designikon som har en framträdande plats i människors medvetande och har därför en potential att utmanas av nya material. Wegner experimenterade själv under hela sitt liv med variationer på samma tema och arbetade ständigt med att förfina och utveckla sin design, säger Knud Erik Hansen, vd på Carl Hansen & Søn.

– På 1950- och 1960-talet jobbade Wegner ofta i teak och det är därför naturligt att fortsätta det arbetet i en samtida kontext där både trä och läder är miljöcertifierade för att därmed förbättra stolens klimatavtryck. Vi är därför stolta över att kunna presentera den exklusiva specialutgåvan i certifierad teak och certifierat olivgarvat läder, säger Knud Erik. 

Specialutgåvan är försedd med en liten mässingsplatta graverad med Hans J. Wegners signatur och födelsedatum, diskret placerad på insidan av stommen. Till stolen medföljer även ett äkthetsintyg.

källa/ foto: Carl Hansen & Søn