Unik samling porslin till försäljning – Cervera Vintage firar 1 år

Cervera Vintage firar sitt ettårsjubileum med att sälja ett kurerat urval av Albin Kristenssons kollektion – en av Sveriges största privata samlingar av svenskt porslin, keramik och glas från 1900-talets vassaste formgivare. Samtliga objekt finns nu till försäljning på www.cervera.se/vintage.

I september förra året lanserades affärsområdet Cervera Vintage med Cervera som avsändare. Under det gångna året har tusentals värderingsförfrågningar inkommit och en stor mängd ikoniska vintageobjekt har hittat nya hem.

”Vintage-trenden är tveklöst här för att stanna och visar vikten av att vara en del av ett hållbart ekonomiskt kretslopp samt en längtan efter gediget hantverk, skönhet och tidlös kvalitet. Under det gångna året har 80% av Cervera Vintages bestånd sålts, vilket vi naturligtvis är nöjda med. När vi nu tar in delar av Albin Kristenssons fantastiska samlarkollektion ger vi kunderna en unik chans att köpa ett stycke kurerad svensk designhistoria till sina hem.”, säger Emma Ohlson, verksamhetschef Cervera Vintage.

I Albin Kristenssons samling för Cervera Vintage återfinns klassiska serviser som Hertha Bengtssons Koka Blå, Helmer Ringströms charmigt prickiga Amanita. Även mer sällsynta serviser som Wilhelm Kåges lekfulla serie Bungalow med gul dekor, formgiven 1930, är en del av samlingen, likväl Kjell Blombergs Pigg, tillverkad av Gelfe porslinsfabrik 1953–69.

”­Jag är absolut en samlare! Men jag är även en entreprenör, så jag vill gärna att sakerna jag samlar på ska stiga i värde. Det är en härlig känsla när man hittar något nytt till sin samling. Att förbättra sitt bestånd över tid är nyckeln till framgång som samlare – men börja snarast! Den största delen av samlande är ju faktiskt jakten.”, säger Albin Kristensson.

Albin Kristenssons samling omfattar cirka 5 000 föremål där Stig Lindbergs fajanser är ett kärt specialintresse. Samlingen som säljs på Cervera Vintage omfattar 180 objekt, med ytterligare objekt som adderas under de kommande månaderna.

Det kurerade urvalet av Albin Kristenssons samling på Cervera Vintage finns nu till försäljning på www.cervera.se/vintage.