Tvätta händerna i träflis från Finland

Det prisbelönta finska designvarumärket Woodio vill förändra hela badrumsbranschen genom att erbjuda ett nytt alternativ till traditionell keramik och på så sätt minimera miljöpåverkan och koldioxidutsläppen. Nu lanseras Woodio både på den svenska marknaden såväl som globalt.

Woodios företagsidé bygger på produkter i träflis från Finland. Idag består produktportföljen av tvättställ i två serier, Soft och Cube, med 16 olika modeller av handfat samt ett badkar i trä. Woodios produkter passar såväl i privata hem som i offentlig miljö. Företaget har kapaciteten att designa och tillverka anpassade lösningar för större projekt, såsom hotell, kryssningsfartyg och andra kommersiella utrymmen i samarbete med den finska produktdesignbyrån Pentagon Design.

Woodio har utvecklat ett revolutionerande 100 % vattentätt massivt trämaterial som lagrar koldioxid och är betydligt miljövänligare att producera än keramiska material. Koldioxidutsläppen för varje Woodio-enhet är minst 55 kg lägre än keramisk motsvarighet, och enheterna sorteras som energiavfall i slutet av livscykeln. Därför har Woodios sanitetsartiklar betydligt lägre koldioxidavtryck än traditionella och är en del företagets led i arbetet mot klimatförändringar.

”Woodio-fabriken i Finland är en viktig milstolpe i vår strategi där målet är att bli världens ledande ekodesignvarumärke. Att äga vår egen tillverkning gör det möjligt för oss att skala upp produktionen för att möta den globala efterfrågan på lång sikt samt att vidareutveckla vårt material och vår produktionsteknologi”, säger Petro Lahtinen, VD för Woodio.

källa/ foto: Woodio