Tips på vackra, blommande juldukningar

Måltider tillsammans är en viktig del av julen. En festlig bordsdekoration med julstjärnor ger den perfekta inramningen. Bland följande idéer finns något för alla smaker.

Med vita julstjärnor kan en inbjudande bordsdekoration göras snabbt och enkelt. Som en festlig mittpunkt på bordet står krukor med julstjärnor i olika nyanser av vitt och kräm uppradade i en vågig rad och dekorerade med några detaljer i koppar och halvgenomskinligt vitt.

Less is more. Är en bra regel också när det gäller julbordsdekorationer. De vita och krämfärgade julstjärnorna är söta i enkla krukor eller inslagna i vaxat papper.

Många kan relatera till detta: Under julen är du på humör för barndomshistorier som väcker goda minnen. Så vad sägs om denna originella bordsdekoration för att framkalla glada barndomsminnen och få igång berättandet? Ett trätåg hämtas från vinden och dammas av innan den arrangeras på bordet.

Julstjärnor lyser upp varje festligt bord. Det här året är rosa varianter med varmt rosa och vita växter i ropet för maximal effekt. Juldekorationer i pastell och metalliska nyanser matchar fint.

källa/ foto: Blomsterfrämjandet