Ting får en andra chans hos nyöppnade 2nd Hand 4 You i Haga centrum

Du har väl inte missat Örebros senaste second hand-butik? I Haga centrum har 2nd Hand 4 You slagit upp sina dörrar och här hittar du allt mellan himmel och jord. Förutom saker som verksamheten får skänkta till sig, har även privatpersoner en ypperlig möjlighet att få sälja sina gamla prylar, kläder som inte längre används och annat som bara ligger och ”skräpar”.

-Vi måste ändra våra beteenden, menar Madde Ingram Klippel, ägare 2nd Hand 4 You.

-Vi kan inte handla som vi länge gjort, endast nytt. Det finns så mycket i vårt samhälle som fortfarande är fullt funktionsdugligt och som förtjänar en andra chans. Hos oss får de varorna just den chansen.

Genom ett hyrsystem där olika säljare nyttjar skåpen i butiken är det stor ruljangs på varorna, en vet helt enkelt aldrig vad man kan hitta i detta hållbara och cirkulära koncept.

2nd Hand 4 You värnar även om personalen på ett sätt som går hand i hand med verksamhetens ”återbrukstanke”. ”Förutom att vi tar hand om saker och prylar i vårt samhälle är det av stor vikt att vi även ser till alla de människor som finns och som även de förtjänar en andra chans till en trygg plats på arbetsmarknaden efter exempelvis cancerbehandlingar, psykiska besvär eller utmattningssyndrom,” fortsätter Madde. ”Jag samarbetar tätt med Arbetsförmedlingen för att verkligen kunna göra en skillnad även här – för att se till hela vårt samhälle och inte bara det materiella.”

2nd Hand 4 You har öppet måndag-fredag 10-18 samt lördagar 10-14. www.2ndhand4you.se