Textil från Linum: ”fokus på tygernas tyngd samt genomarbetade känsla”

Med högkvalitativa textiler i 100 procent bomull, har sammetsserien PAOLO från LINUM gjort såväl nationell som internationell succé. I höst presenterar LINUM sex jordnära färger där sobert kolgrå och varmt guldbrun är tongivande.

” LINUM har eftersträvat att ta fram det taktila och sätta fokus på tygernas tyngd samt genomarbetade känsla. Årets höstkampanj är därmed fotograferad med svart bakgrund, inspirerad av modefotots ofta mer dramatiska inramning”.

Motiven är fångade av fotograf Frida Ström och stylingen utförd av Linda Jägerström.

-Vi har under en längre tid längtat efter att få sätta vår omtyckta PAOLO- kollektion i en mer sober kontext, berättar LINUMS COO Charlotta Dahlqvist. Då tygerna har ett sofistikerat djup och en slående lyster, var vår önskan i höst att rikta ett skarpt fokus mot just detta. 

Den urbana serien PAOLO innehåller överkast, tre olika typer av kuddfodral samt gardiner. En nyhet för säsongen är att programmet numera är komplett, med matchande produktgrupper i alla sex nyanser. Vårens nya färg camel brown, blev mycket väl mottagen och därav har produktutbudet vuxit bland annat med en efterlängtad gardinlängd.

källa: Linum