Tävla om att hitta på bättre brandskydd i våra hem

Under våren genomför Brandskyddsföreningen en stor satsning på kreativitet och innovation inom brandsäkerhetsutveckling. Genom initiativet Brinnovation inbjuds allmänheten att tänka till och bidra med förslag på lösningar som kan förbättra brandsäkerheten i svenska hem.

Idag sker runt 24 000 bostadsbränder per år och under samma tid brinner det varje timme på en svensk arbetsplats någonstans. Så både konkreta innovationer och en ökad medvetenhet om brandsäkerhet är målet med Brinnovation. Vinnande förslag belönas med äran och en bra del av prispotten på 500 000kr.

– För oss var det en no-brainer att engagera oss i tävlingen. Där brandsäkerhet och innovation möts i nya spännande former vill vi och skall vi vara med. Både engagemang och innovation ligger i vårt företags DNA och är på många sätt anledningen till att vi idag är ledande i landet inom brandsäkerhet, säger Daniel Friberg, Marknads- och Försäljningschef på Presto.

Alla tävlande måste vara enskilda personer eller team och får inte vara företag eller organisationer. Bidrag bedöms på kriterierna: Idéhöjd, Genomförbarhet, Hållbarhet och Idégivare. Vinnarna kommer att utses vid BRAND 2019, Brandskyddsföreningens stora konferens i slutet på april.

– Ända från början har Presto drivits av visionen att Ingen och inget skall skadas av bränder. Med Brinnovation ser vi med glädje hur vi kommer att bli många fler som bidrar med idéer och konkreta lösningar som tar oss mot den visionen, avslutar Anders Danielsson, VD på Presto.