Tapeter som hyllar det asiatiska – ”traditionellt hantverk, organiska mönster och mytiska landskap”

Tapetkollektionen Eastern Simplicity hyllar den asiatiska traditionen av handgjorda mönster, det enkla och det äkta. Boråstapeter har valt att tolka trenden på ett modernt, skandinaviskt vis. Här finns ytor som för tankarna till textilier och traditionellt hantverk, organiska mönster och mytiska landskap.

Vi lever våra liv med tiden i fokus. Tänk så viktigt det blir då, med platser att landa. Att ordna ett hem av lugn och äkthet, där det operfekta är vackert och timmarna får gå. Med en hållbar balans mellan vackra traditioner och stilfulla trender i ett långsamt perspektiv. Kollektionen har en dov färgskala som klär ditt rum i skön harmoni. Bygger en fond till det stilmedvetna hemmet med en tidlös känsla av att alltid ha funnits där.

– Vi har inspirerats av den asiatiska traditionen och hantverket. Handens verk, det enkla, det äkta och det sköna. Eastern Simplicity är enkelhet med ett modernt skandinaviskt perspektiv. Vi har gjort mönster och färger som ger harmoni och dekorativ skönhet över lång tid. Vår skandinaviska stil har mycket gemensamt med den japanska/asiatiska trend vi ser idag. Det minimalistiska, det rena och naturligt enkla. Natur är alltid närvarande, materialen känns och det operfekta är vackert, säger Ingela Wingborg, Senior Designer, på Boråstapeter.

Eastern Simplicity finns i butik från slutet av september.Tapeterna är tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus. Produktionen sker helt utan farliga ämnen och med minsta möjliga miljöpåverkan. Alla färger som används är vattenbaserade och materialet kommer från hållbara skogsbruk i Nordeuropa.

källa/ foto: Boråstapeter