Svenskt Tenn lanserar utställning med Luke Edward Hall

LUKE EDWARD HALL x SVENSKT TENN-utställningen visar en tolkning av konstnären och designern Luke Edward Halls studio och kreativa arbete. En inredningssamling, uteslutande designad för Svenskt Tenn med färgstarka motiv och Halls karakteristiska ansikten i akvareller, lanseras nu.

Den 29-årige London-baserade konstnären och designern Luke Edward Hall grundade sin studio 2015. Sedan dess har det blivit en rad prestigefyllda uppdrag, som samarbeten med Burberry, Christie och Royal Academy of Arts. Samlingen för Svenskt Tenn innehåller ett par produkter som ingår i sortimentet, samt begränsade upplaga påsar, kuddar, keramik och lampskärmar som alla är utformade i Halls karaktäristiska stil.

”Världen kan vara ganska mörk och dyster, så det känns meningsfullt för mig att omfamna djärva färger. Jag har alltid älskat att omge mig med färg – att leva med det, ha det och skapa saker med det. Jag antar att det handlar om optimism; färger ger lycka, säger Hall.

Inspirationen till utställningen kommer från Halls studio i London och en bordläggning med sin karaktäristiska estetik och lekfullhet visas också.

”Luke är en mångsidig kreativ själ med en intressant designfilosofi och positivitet i hans skapelser vilket gör honom till en spännande person i vår tid. Vi ser fram emot att visa upp sin konstnärskap och ha våra världar att träffa, säger Thommy Bindefeld, marknadsföring och kreativ chef.

”Jag har beundrat Svenskt Tenn och Josef Frank i många år, så det känns bra att faktiskt få jobba tillsammans. Franks tyger är så lekfulla och livfulla. Jag kommer ihåg när jag köpte min allra första Svenskt Tenn-kudde för sju eller åtta år sedan. Det var och är fortfarande en av mina absoluta favorit saker, säger Hall.

källa/ foto: Svenskt Tenn