Sommarens uteliv på terrassen – ”många söker ett naturligt, skandinaviskt uttryck”

”De flesta av oss drömmer om en solrik sommar fylld med lata dagar, familj, goda vänner och god mat på terrassen. Altanen har blivit en viktig plats; under sommarhalvåret är det en förlängning av både vardagsrummet och köket. Årets uterum kommer fyllas med möbler, textilier och detaljer i trendfärgerna dämpad gul, gyllengrön och koboltblå, som tillsammans med gröna växter och terrassens kulörton skapar den rätta atmosfären för sommarens uteliv.

–  Den bästa utgångspunkten är att ge terrassgolvet en nyans som komplementerar husets fasadfärg, på det sättet uppnår man en enhetlig och fin ram runt huset. Många söker ett naturligt, skandinaviskt uttryck, där terrassgolvet har en mjuk, grånad och vacker yta. På bara en säsong har DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå blivit en av Jotuns mest populära terrassnyanser i Skandinavien, berättar Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun.

–  Med enkla medel kan färgrika detaljer förstärka uterummets uttryck och ge det identitet. Genom att måla om en möbel som har sett sina bästa dagar kan den bli en ny favorit på terassen. Det finns ett hav av vackra färger att välja i Jotun DEMIDEKK och endast kreativiteten sätter gränser för hur vackert ett uterum kan bli, förklarar Nina Klæboe Mørkve”.

källa/ foto: Jotun/ Demidekk