Solrosen som blommar om och om och om igen…

Plantagen släpper nu solrosen Sunfinity som ständigt står i blom. Den är exklusivt framtagen för Plantagen och ingår i deras satsning på växter som är bra för bin och pollinerande insekter.

Solrosen Sunfinity är en ny typ av solros som blommar om och om igen, ända fram tills att den första frosten kommer. Blommorna går bra att använda som snittblommor – klipp en bukett och njut av den, samtidigt som det växter ut nya blommor på plantan. Solrosen går även att plantera om i en större kruka eller i rabatten.

Sunfinity blir buskig och upp till 1,5 meter hög. Som namnet antyder trivs den i soligt läge, solrosen vill ha väldränerad näringsrik jord och regelbunden vattning.

Solrosen Sunfinity är en av växterna som ingår i serien Limited Edition på Plantagen 2019 och denna solros finns hos Plantagen från och med vecka 26. Växterna i Limited Edition-serien är framtagna för att passa både den växtintresserade som är på jakt efter någonting nytt och ovanligt liksom heminredaren som vill sticka ut med unika växter som lyfter hemmet och ger en enastående personlig touch. Växterna i serien är unika i sitt slag med ovanliga färger, kulörkombinationer, former och storlekar. 

-Vi ser Limited Edition och unika produkter, så som solrosen Sunfinity, som en viktig del i vårt erbjudande till våra kunder. Det bevisar inte bara att vi har ett bredd och djup i vårt sortiment som ingen annan aktör på marknaden kan erbjuda utan också att vi har växter för den som vill ha något nytt och unikt, säger Karolina Åhs, Marknadsdirektör Plantagen.

källa/ foto: Plantagen