Snart tillbaks på Sicilien för nya Husdrömmar – premiär den 7 oktober på SVT Play

Sedan tv-kamerorna slocknade och vi lämnade Husdrömmar-paret Bill och Marie vid sitt rosa 1700-talspalats på Sicilien har det nu gått 1,5 år. Då var de äntligen färdiga med de bostadsrum som de behövde för att kunna leva i huset med sina fyra barn under semestrar och ledigheter.

Nu är vi tillbaka för att följa dem med fortsättningen av sin renovering, och med särskilt fokus på den vildvuxna och för byn unika gamla trädgården – som de bara måste få ordning på för att kunna vistas i. Men drömmarna om en medelhavsoas med pool, pizzaugn och pergola solkas snabbt av den corona-pandemi som tidigt lamslår hela Italien, och de svårigheter som följer för familjen. Måste Bill och Marie börja kompromissa med sina drömmar, eller inte?

Första säsongen av Husdrömmar Sicilien blev en stor publiksuccé för SVT som följdes av omkring en miljon tittare under våren 2020. Programmet följer Marie Olsson Nylander (inredningsstylist) och Bill Nylander (asfaltsläggare) med barnen OttoVidarIngrid och Solveig, från Höganäs i Skåne, under renoveringen av sitt fritidshus Palazzo Cirillo i staden Termini Imerese på Sicilien. Familjen medverkade även i tv-programmet Husdrömmars allra första säsong år 2014 med renovering av sitt hus i Höganäs.

– Det kommer att bli en spännande säsong där kulturer krockar och broar brister, för att lagas med betong, murbruk och kärlek. Till slut blir det bra, men det har varit ett helvete, säger Bill Nylander.

Programledare är Pernilla Månsson Colt från Örebro.

SVT Play (1–6:6) torsdag 7 oktober kl. 02.00 och i SVT1 (1:6) kl. 21.00: Husdrömmar Sicilien 2

källa/ foto: SVT/ Janne Danielsson