Snart öppnar Formex igen – årets mässa har över 430 utställare

Den 23 augusti öppnar äntligen Formex. Det är en efterlängtad mässa och många har saknat att få mässmingla, ta del av nyheter, klämma och känna på produkter, se inspirerande utställningar och att få mötas. Årets mässa har över 430 utställare som bjuder på produktnyheter och favoriter. På Formex händer det alltid mycket och bland annat presenteras en ny avdelning ”Craft & Creative” som visar småskalig designproduktion, ett nytt hållbarhetspris Formex Sustainability Award samt en Nyfiken på branschen-dag.

Årets Formex bjuder på;

Nytt hållbarhetspris: Formex Sustainability Award
Hållbarhet har blivit en allt viktigare fråga i branschen de senaste åren. I år lanserar Formex ett nytt hållbarhetspris – ”Formex Sustainability Award”. En tävling där utställande företag eller designer ansöker med en produkt och fakta kring framtagningsprocessen. Vinnaren utses av en jury som utgår från de planetära gränserna och tar hänsyn till hur produkten minimerar utsläpp av växthusgaser och bidrar till en hållbar utveckling. Juryn gör även en bedömning om produkten är designad med verksamhetshöjd som håller över tid. Juryn består av formgivarna Marie-Louise Hellgren och Emma Olbers, journalisten Maria SoxboBjörn Florman grundare Materialbiblioteket samt Kajsa Falck-Torlegård från Formex. Vinnaren får, förutom äran, en unik statyett designad av Marie-Louise Hellgren och en plats på nästkommande Formex.

Inspirationsutställning på entrétorget
På entrétorget visas temautställningen After Before Together som är curerad av designstudion Bang Universe och Theresia Svanholm. Utställningen tar temperaturen på tidsandan och ställer bland annat frågan hur pandemin påverkat oss och vad som händer framöver.

Nytt utställningskoncept – News & Trend Expo
Vid entrén till hallarna visas flera utställningar under namnet News & Trend Expo där utställarnas nya produkter visas på ett överskådligt och lättillgängligt sätt.

Nytt produktområden – Craft & Creative
Craft & Creative är ett nytt område med utställare som har en småskalig produktion och som skapar unika objekt i olika material inom hantverk, konsthantverk, slöjd och design.

källa: Formex/arkivbild