Skapa ett grönare hem – utan att behöva vattna så ofta

För dig som vill inreda ett spirande grönt hem utan större ansträngning är torktåliga växter ett utmärkt alternativ. Plantagen tipsar om fem trendiga inomhusväxter som klarar sig länge mellan varje vattning och hjälper dig att skapa ett grönare hem.

Det finns många vackra växter som tål att torkas ut mellan varje vattning. Här listar Plantagen fem torktåliga växter, utmärkta för dig som önskar grönare inslag i hemmet utan större ansträngning:

Kaktus

Kaktusen är en populär växt som finns i många olika former och storlekar. En överlevare som både trivs en bit in i rummet och vid fönstret, antingen i direkt solljus eller i skugga.

Crassula

Crassula (paradisträd) är en samling fetbladiga krukväxter med tjocka, gröna blad som klarar sig länge utan att vattnas genom att samla vätska i bladen. Likt kaktusar finns Crassula i olika former och storlekar som gör sig fina både enskilt och i grupp, på en fönsterbräda eller på ett bord.

Garderobsblomma

Garderobsblomman är en tålig växt som även klarar sig bra på skuggiga platser. En växt som med andra ord kan ta sig igenom många olika förhållanden vad gäller ljus och inomhus temperaturer.

Aloe Vera

Aloe Veran är en av de äldsta läkeväxterna i världen. Dess tjocka, tandade och gröna blad lagrar vätska som hjälper växten att klara sig utan vatten under en längre tid. Aloe Vera finns både som miniväxt för samlarhyllan och i större variant.

Japansk kottepalm

Den japanska kottepalmen ger en exotisk grön touch till hemmet med sina stora vackra palmlika blad. En tålig och lättskött växt som trivs i halvskuggiga lägen.

källa/ foto: Plantagen