Skapa din egen säng – ”kreativa tolkningar”

IKEA och Tom Dixon fortsätter sitt prisbelönade samarbete. I februari 2019 lanseras DELAKTIG del två – en flexibel sängstomme där du själv blir delaktig i designen.

Med DELAKTIG utmanar IKEA och Tom Dixon konventioner genom att öppet dela ritningar och uppmuntra till förändring och kreativa tolkningar. Seriens flexibla sittmoduler lanserades första gången i februari 2018 och belönades med designpriset Red Dot Award samma år.

– På IKEA kallade vi DELAKTIG ”en möbelplattform för livet”, medan Tom envist hänvisade till den som en säng, så vi kunde naturligtvis inte stanna upp efter den första lanseringen. Vi beslutade oss för att ta fram del två – en säng designad för förändring och som du kan göra till din egen, säger James Futcher, IKEA Kreativ ledare.

DELAKTIG del två är en tydlig fortsättning på serien och utgår från samma flexibla tankesätt. Sängen baseras på en aluminiumram där valfri madrass, huvudgavel och tillbehör adderas för personlig stil och komfort. Du kan enkelt lägga till eller ta bort funktioner för att passa dig, och ditt sätt att leva – i det här fallet sova.

– Jag är fascinerad av sängen som en slags primär enhet som vi alla behöver. Den är essentiell. Vi spenderar mer tid i sängen än med någon annan möbel hemma, så varför inte få sängen att göra mer, säger Tom Dixon.