Sitt i stol av återvunnen plast – ”inspirerad av tidvattnets rörelse”

Med lanseringen av stolen Marée, designad av Jens Martin Skibsted, lägger high-end möbelmärket Montana Furniture till en ny och spännande stoldesign till sin omfattande produktkatalog. Marée, som betyder tidvatten på franska, har en sits i 100 % återvunnen plast och finns i åtta utvalda Montana-färger, med ben i både krom och lackerad finish. 

Marées kännetecken är det raffinerade och rationella förhållningssättet som visar sig i de raka linjerna och bristen på överflödiga detaljer. Ursprungligen inspirerad av tidvattnets rörelse som skapar de distinkta vågformade sandrännorna, tror den danske designern Jens Martin Skibsted att denna form ger både strukturell styrka och ett estetiskt element. Det tog fem år för designern att utveckla Marée från idé till slutprodukt. Många timmar har lagts på att hitta den perfekta sittkomforten och bemästra komplexiteten i klädseln tack vare utskärningen i ryggen.
 
Den rationella och tydliga designen hos Marée kompletteras av de åtta kurerade färgerna från Montana-paletten. Med alternativen Oat, Mushroom, Amber, Beetroot, Flint, Parsley, Anthracite och Black, ger färgerna en kontrasterande mjukhet till stolen.

källa/ foto: Montana