Servisen Pli Blanc från Färg & Blanche – en av höstens nyheter från Rörstrand

Hösten 2020 lanserar Rörstrand storsatsningen Pli Blanc i design av Stockholmsbaserade designstudion Färg & Blanche. Pli Blanc är en helt ny porslinsserie inspirerad av eleganta textilier och tidlöst skrädderi.

Inför designarbetet gjordes en studie i målgruppen om deras preferenser vid köp av servis. Resultatet blev Pli Blanc – en servis med distinkt och exklusivt utseende med alla delar som behövs för en komplett dukning.

När hårt möter mjukt skapas intressanta kontraster. Designerduon Färg & Blanche är kända för sin experimentella inställning och har hämtat inspiration från modevärldens mjuka textilier. I mötet med det hårda porslinet har tygets sömmar förvandlats till vackra reliefer. Sömmarna följer och förhöjer formerna på servisen på samma sätt som de skulle ha följt formen av en kropp i skräddat plagg. Trots servisens distinkta utseende skapas på så vis ett organiskt flöde när de olika delarna i serien kombineras och ställs fram på det dukade bordet.

Seriens franska namn Pli Blanc betyder ”Vitt veck” och avspeglar den kreativa processen med serien. Kombinationen av det modernt funktionella tillsammans med eleganta proportioner gör att servisen fungerar såväl till vardag som till fest. En skräddad design i högsta kvalitet för alla som tycker att stil har samma självklara plats på bordet som överallt annars.

källa/ foto: Rörstrand