Sätt rätt färg på ditt trähus – nya kulörer från Nordsjö

Nordsjö lanserar en ny kulör- och inspirationsguide för alla som älskar trähus. I guiden presenterar man stilrena och balanserade kombinationer för fasad, fönster och vindskivor, och kulörer för både det traditionella och moderna trähuset.

Vi älskar våra trähus. Därför är vi också noga med att sköta om dem, måla om dem då och då med en riktigt bra färg och välja kulörer som ger huset rättvisa. I guiden kan man inspireras av den varma gula, den klassiskt röda och dämpade rosa, fräscha och praktfullt vita, den eleganta grå och beige, den nordiska blå och slutligen den ljuvligt gröna paletten.

Att välja rätt kulör till sitt hus handlar lika mycket om att skapa en harmoni med omgivningen som att locka fram det unika med just sitt hus. Med hjälp av färg och kulörer kan man påverka om huset upplevs som klassiskt och stilrent eller mer charmigt och inbjudande. Om man väljer en grå fasad med vita detaljer så får man en mer stilren känsla medan en grön fasadkulör med röda detaljer ger ett mer charmerande intryck.

– Att välja kulör för utomhusmålning är svårt – det finns tusentals kulörer att välja på och alla passar inte att använda utomhus. Vi har valt ut 48 kulörer för att underlätta valet – att hitta en vacker men samtidigt tidlös kulör så fasaden känns inspirerande under många år. Det är viktigt att man noggrant planerar och funderar igenom sina färgsättningsidéer och även provar dessa praktiskt för att man ska få ett lyckat slutresultat, säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö.

källa/ foto: Nordsjö