Så skapar du skönt ljud i ditt hem – med svenska specialdesignade ljudtavlor

Poasana lanserar högfrekvensabsorbenter, speciellt framtagna för att passa HiFi-intresserade med höga krav på funktion och design. HiFi-klubben i Malmö är först ut med de svenska specialdesignade ljudtavlorna som skapar bästa förutsättningar för musik- och ljudälskare.

– Vi vill kunna erbjuda en helhetsupplevelse och ett paket till våra kunder. Det finns många saker som bidrar till bra ljud. Valet av förstärkare och högtalare, dämpningsfötter, kablar och andra tillbehör, men även möbler och mattor i rummet kan göra stor skillnad för upplevelsen. Ljudabsorberande tavlor bidrar till ännu bättre ljudupplevelser, säger Mohanad Shinishil från HiFi-klubben Svågertorp.

Senaste trenden inom HiFi-världen i USA och i Tyskland är att det inte bara handlar om utrustning och teknik. Även rummet och designen av rummet är viktig för att skapa bästa ljudupplevelse. Detta är något som Malmöföretaget Poasana har tagit fasta på och gör det lätt att skapa rätt förutsättningar med ultralätta ljudtavlor som är enkla att sätta upp. Poasana är det första svenska varumärket som erbjuder 
A-klassade högfrekvensabsorbenter.

– Det handlar mycket om att inte bara inreda för ögat utan även för örat. För de HiFi-intresserade är detta redan en självklarhet när det gäller tekniken. Med diskreta ljudabsorbenter optimeras ljudet i rummet, utan att det görs avkall på estetiken. Enkelt förklarat tar ljudabsorbenter bort reflektionerna som sker i rummet. Oljud och höga frekvenser tas bort medan det önskade ljudet kommer rakt in i örat och ger optimal upplevelse, säger Poasanas VD Patricia Möller.

Startuppbolaget Poasana tog förra året inredningsvärlden med storm när de introducerade ljudabsorbenter anpassade för hemmiljö. 

källa/ foto: Poasana