Så skapar du en härlig miljö för dig och dina poolare

”Strandtomter har alltid stått högt i kurs. Men för alla de som inte bosätter sig vid en sjö eller med utsikt över havet har vatten också blivit ett mycket efterfrågat element i trädgården.

Vatten bidrar med semesterfeeling, sköna känslor i kroppen och det där njutelivet alla vill åt. Av de som anlitar en trädgårdsarkitekt, för att verkligen få till trädgårdens alla rum och funktioner, har en väldigt stor andel någon form av vatteninslag högt upp på önskelistan. Allra helst då i form av pool, spabad eller swimbad – så att man kan bada. Men en enklare vattenspegel i någon form är något som också är up and coming, även om det än så länge inte efterfrågas i samma utsträckning.

I anslutning till poolen eller spabadet är det självklart fint om man kan få till en plats för lite skönt häng. Många gånger i form av en pergola, ett litet poolhus eller kanske ett härligt orangeri. Faktum är att det är när helheten i trädgården sitter som njutelivet också infinner sig på riktigt. Här är några exempel på trädgårdar som Pelargonien formgivit under vintern. Kanske vill du också trivas ännu bättre i din trädgård, eller är du i färd med att bygga hus och funderar lite på hur du ska få till ytorna runt huset? Här kan du inspireras”.

https://www.pelargonien.se/

källa/ foto: Pelargonien