Ryggläge i trädgården

Det finns upplevelser och tillstånd som man ibland tenderar att glömma bort. Eller kanske inte anser sig ha tid med, eller ens är värda att unna sig. Förmodligen är det så att det egentligen borde vara tvärtom. Att en del av de ”förbjudna” tillstånden blivit ännu viktigare och mer värdefulla. Ett sånt är möjligheten att lägga sig ner och på riktigt koppla av en stund – i trädgården.

UNNA DIG VILA I FRISKA LUFTEN

Ryggläge i trädgården är oerhört underskattat och i många trädgårdar helt bortglömt. Kanske för att man inte tycker att det finns tid för sånt? Men är det något man ska unna sig är det tid för att må bra, att återhämta sig och hinna tänka en och annan klok tanke. Att sätta det digitala livet på ljudlöst en stund – oj vad bra det är för både kropp och knopp.

En dagbädd, solsäng, hammock eller hängmatta, har du det i din trädgård? Erkänn att du utan problem kan se dig själv i en skön dagbädd, förundrad över hur molnen seglar förbi innan John Blund kastar sitt förtrollande grus i ögonen och du knoppar in för en stund. Det om något är livskvalitet, eller som vi kallar det; njuteliv. Det är lyx, det är rogivande, det är välgörande och på alla sätt och vis bra för en stressad själ. Ändå är liggplatser ganska sällsynta i dagens trädgårdar. Sittplatser brukar det däremot finnas gott om och visst har vi behov av sittplatser också, men liggplatser är minst lika viktiga. Så när du funderar över vad du ska förgylla din trädgård med till nästa säsong – ta med något mjukt ut i trädgården och provligg olika ställen för att hitta bästa platsen för lite välbehövlig skönhetssömn.

Även publicerad på Pelargoniens webbsida,www.pelargonien.se, under fliken Perspektiv.