Rörstrands Swedish Grace i ny nyans – Dimma

Den ikoniska servisen Swedish Grace, med sin tidlösa och karaktäristiska design, har en självklar plats på det dukade bordet sedan mer än 90 år tillbaka. Servisen är lika aktuell till vardags som till fest. Nu är Swedish Grace redo för nästa generation av medvetna dukningsentusiaster med sinne för traditioner. Våren 2022 presenteras serien i ytterligare en färg – Dimma – den perfekta grå nyansen.

Servisen Swedish Grace, Louise Adelborgs mästerverk, är minst lika omtyckt idag som när den premiärvisades på Stockholmsutställningen 1930, under namnet Nationalservisen. Serien med det eleganta mönstret av böljande veteax i relief har genom åren blivit Rörstrands mest omtyckta servis. I flera omgångar har Swedish Grace utökats och lanserats i nya färgutföranden och idag innehåller serien både porslin och textilier.
 
Dimma matchar utmärkt med seriens befintliga färger, som tillsammans skapar en mångsidig kulörpalett
och ger nya kreativa dukningsmöjligheter för den som gärna mixar och blandar nytt och gammalt porslin. 
 
”Med Swedish Grace Dimma möter vi en ny generation och moderna traditioner. Vi vill att Swedish Grace ska utvecklas med tiden och passa in i vår tids stilideal. Dimma är en lyxig och nedtonad grå nyans, som får helt olika uttryck beroende på dukning”, säger Petra Mattsson, Brand Marketing Manager, Rörstrand. 
 
Swedish Grace Dimma finns i 11 olika delar; sex olika tallriksmodeller, två skålar, två muggar och äggkopp.

källa/ foto: Rörstrand