Resetips: Utställningen Josef Franks flora – en av årets höjdpunkter på Sofiero

Den 30 april öppnade utställningen Josef Franks flora – en av årets stora höjdpunkter på Sofiero. Utställningen visar upp delar av formgivarens mönsterskatt med både välkända tyger och möbler. Det bjuds på en färgexplosion i den vackra slottsmiljön tillsammans med intressant historia om hur mönstren kom till.

Utställningen Josef Franks flora på Sofiero slott visar textilier med inspiration från växtriket och botanikens värld. Det är djärva mönster, starka kulörer och fullspäckat med inspiration. I Josef Franks mönster blandas verkliga blommor som tulpan och liljekonvalj med frukter och påhittade fantasiväxter. Utställningen är ett samarbete med Svensk Tenn.

– Svenskt Tenn ägs sedan 1975 av Kjell och Märta Beijers stiftelse. En del av vårt uppdrag är att sprida kunskap om formgivaren Josef Frank och få fler människor att upptäcka honom och hans formgivning. När Sofiero hörde av sig om ett samarbete så kändes det som en fin koppling med Josef Franks mönster inne i slottet och med Sofieros slottsträdgård utanför, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig på Svenskt Tenn.

källa/ foto: Sofiero/ Svenskt Tenn