Resetips: Lisebergs trädgårdsdagar i maj

Varje år under Lisebergs trädgårdsdagar samlas ett 80-tal utställare och odlingsexperter tillsammans med 50 000 trädgårdsintresserade i nöjesparken för att välkomna årets trädgårdssäsong. I år fortsätter Liseberg samarbetet med Elmia Garden som under trädgårdsdagarna 9–12 maj kommer att gestalta Elmia Garden Trends 2019 för allmänheten, samt dela ut Elmia Garden Award – pris för Årets trädgårdsprodukt.

Under fyra dagar i maj förstärks den alltid så grönskande nöjesparken ytterligare med grön inspiration, växter och trädgårdsvaror framför Stora Scenen. Utställningar, odlingsexperter och föreläsningar bjuder på inspiration och goda råd. Marknadsstånden fylls med allt man kan behöva till trädgård, odling och balkong lagom till trädgårdssäsongens start.

För andra året i rad samarbetar Liseberg med Elmia Garden, nordens största branschmässa för trädgård, odling och växtmaterial. Varje år presenteras Elmia Garden Trends: de trender som kommer att prägla branschen det kommande året.

– Efter förra årets gensvar ser vi fram emot att även i år visa upp trenderna för 2019 för alla trädgårdsintresserade. Genom samarbetet med Liseberg får vi möjlighet att visa upp trenderna i sitt rätta element i den vackra parkmiljön, säger Kristina Andersson, projektledare för Elmia Garden.