Renoverings-boom under pandemin – hemmafixandet ökar kraftigt i länet

Var fjärde invånare i Örebro län har genomfört fler bygg- och renoveringsprojekt hemma under pandemin än de brukar göra. Byggprojekten omfattar både större och mindre satsningar. Det visar en ny Sifoundersökning genomförd på uppdrag av Byggmax.

– Det är glädjande med alla pågående hemmaprojekt och vi tror att fixartrenden kommer att hålla i sig bland invånarna i Örebro län även efter pandemin. Har man väl kommit i gång med att fixa hemma så brukar det leda till ännu fler projekt, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Under förra året spenderade svenskarna mer tid i hemmet än de brukar göra och det ledde till ett ökat hemmafixande; 26 procent av invånarna i Örebro län uppger att de genomförde fler bygg- och renoveringsprojekt under pandemin än i vanliga fall. Det är strax över rikssnittet på 24 procent. På riksnivå är de som ökat sitt hemmafixande mest kvinnor i åldersgruppen 30–49 år, där 27 procent svarar att de genomfört fler bygg- och renoveringsprojekt än vanligt.

– Vi tycker att alla har rätt till ett fantastiskt hem så det är roligt att se hur hemmafixandet ökar i länet. Förutom pris ser vi att hållbarhet är viktigt för våra kunder och de uppskattar också Byggmax allt bredare utbud, säger Mattias Ankarberg.

källa/ arkivfoto: Byggmax