Plantagen lanserar nya fröpåsar av tomatpapper

– Aldrig förr har vi haft så många ekologiska produkter inom ett segment. Detta i samband med att påsarna nu även är nedbrytbara är ett steg för oss att arbeta mer hållbart, säger Erik Hoekstra, kategorichef på Plantagen.

Intresset för att odla sina egna blommor och ätbara växter ser inte ut att avta. Faktum är att det fortsätter att växa och nyfikenheten att så sina egna frön ökar allt mer även i de yngre åldersgrupperna. Nu kan den som vill odla eget välja och vraka bland nyheter och klassiker inom segmenten grönsaker, kryddor, blommor och fröer att så inomhus.

Alla fröpåsar är tillverkade av tomatpapper som är 100 procent återvinningsbart och en stor del av sortimentet är ekologiskt med EU:s ekologiska märkning. För att främja miljö och hållbarhet satsar Plantagen även på ett stort urval fröer som är bra för bin och pollinerande växter. Bristen på sådana växter har lett till ett minskat antal nyttodjur som exempelvis bin, vilket Plantagen med sina nya fröer försöker motverka.

– Det är viktigt för oss att ständigt utvecklas och förbättras för att kunna erbjuda våra kunder bra kvalitét till bra pris. Därför känns det mycket bra att nu kunna erbjuda ett brett sortiment av fröer som bland annat är ekologiska och bidrar till biologisk mångfald, säger Karolina Åhs, Marketing Director på Plantagen.