Ogeborg i designsamarbete med Alexander Lervik

Ogeborg introducerar ett nytt designsamarbete med Alexander Lervik och presenterar den handvävda serien Twine. Hårflätor har utgjort inspirationen bakom mönsterbilden, som skapats med hjälp av en innovativ handvävningsteknik.

Våren 2019 presenterar det svenska familjeföretaget Ogeborg en ny serie handvävda mattor i naturmaterial, signerade formgivaren och innovatören Alexander Lervik. Twine började som en enkel skiss till Alexanders privata bostad. Resultatet blev en serie ullmattor som nu lanseras inom designkollektionen ODC, Ogeborg Design Collection.

”Det är alltid lika spännande när en formgivares kreativitet möter vår mångåriga kompetens inom material och tillverkning. Tillsammans med Alexander Lervik är vi stolta att presentera fem högkvalitativa mattor som passar för både privata hem och offentlig miljö” säger Helene Ogeborg, VD och ägare till företaget.

Inspirationen är hämtad från hårflätor och den unika mönsterbilden har inneburit en utveckling av handvävningstekniker som Ogeborg tagit fram i samarbete med formgivaren.

”För Twine var den största designutmaningen komplexiteten kring att återskapa flätans uttryck utifrån de givna förutsättningar som vävstolen har. Vi arbetade länge och tillslut lyckades vi ta fram ett helt nytt mönster som samtidigt är klassiskt i stilen” säger Alexander Lervik, formgivare.