OBOS planerar för bostadsrätter i Nora

Efter semestern kom beskedet från Nora kommun: OBOS hade vunnit en markanvisning på Klotstigen i Nora, en kort promenad från centrum. Här tar nu planerna form för ett trivsamt bostadskvarter som alltså kommer att bestå av bostadsrätter.

– Det har i princip inte byggts några bostadsrätter i Nora sedan tidigt 1990-tal, säger Per Forell, Affärsutvecklare på OBOS. Men det är en upplåtelseform som vi är mycket vana vid att arbeta med, och här ser vi möjlighet att möta en efterfrågan.

OBOS anbud som har tagits fram i samarbete med arkitekterna Krook & Tjäder visar på totalt 26 bostadsrätter i två etapper, som alltså kommer att bilda två bostadsrättsföreningar. Husen byggs som radhus och parhus på 107 och 120 kvm utifrån OBOS koncept Start Living – volymhus i trä.

– Vi använder oss ofta av Start Living då det är en både snabb, miljösmart och kvalitetssäkrad produkt, förklarar Per. Ytterligare en fördel med konceptet är att man kan anpassa fasaderna beroende på projektets förutsättningar. Här i den pittoreska trästaden Nora har vi ambitionen att välja fasader med lite mer snickarglädje som rimmar väl med den omgivande miljön.

Området där OBOS ska bygga bostadsrättsföreningarna karaktäriseras av sin närhet till Norasjön och naturreservatet Stadsskogen. Det ligger också precis intill det populära nybyggnadsområdet Stensnäs.

– De som köper en bostadsrätt här kommer kunna njuta av sköna promenader i härlig skogsmiljö inpå knuten, eller gå ner till någon av de närliggande badplatserna för ett dopp, säger Per.

OBOS målsättning är att säljstarta den första bostadsrättsföreningen före årsskiftet.

– Vi ser fram emot att etablera oss på bostadsmarknaden i Nora, säger Per. Visst är Nora en relativt liten ort, men på OBOS vill vi framför allt bygga där människor vill bo och leva. Vi ser att Nora är som gjort för en avkopplande tillvaro, samtidigt som man har nära till större städer såsom Örebro och Lindesberg. Vi tror på orten och vi tror på läget, helt enkelt.

källa/ illustration: OBOS