Öbo: Här byggs nya bostäder på norr

Granne med Pettersbergs idrottsplats växer nu Norrstjärnan fram. Norrstjärnan är tre stycken sex våningar höga bostadshus som byggs ovanpå en förskola i ett vackert grönområde på norr. Den moderna och efterlängtade förskolan kommer att ha hela tio avdelningar. I februari kan du vara en av hyresgästerna som flyttar in i Norrstjärnan, ÖBO startar uthyrningen redan i juli. 

Byggnaderna erbjuder lägenheter från två till fyra rum och kök. Lägenheterna blir ljusa med gott om fönster och ekparkett på golven. I badrummen kommer det att finnas både tvättmaskin och torktumlare med gott om förvaring och arbetsytor. Köken utrustas med spis, varmluftsugn, diskmaskin och rymlig kyl och frys. Nästan alla lägenheter får balkong, och parkeringsplats finns att hyra till lägenheterna. 

I Norrstjärnan prövar ÖBO ny teknik för att ge en minskad koldioxidpåverkan. De tre bostadshusen byggs med korslimmat trä i stommen, istället för betong, något som ÖBO är först i Örebro att göra. Stommar av trä istället för betong ger ett mindre utsläpp av koldioxid under produktionen och förkortar byggtiden, eftersom trästommar går snabbare att montera. Dessutom torkar trä snabbare än betong, vilket ger en kortare väntetid innan man kan lägga in golv och montera innerväggar. Naturkänslan är genomgående i hela bygget, både i exteriör och interiör. 

foto/ källa: Öbo