Nya serviser från Royal Copenhagen

Royal Copenhagen har under århundraden visat upp en förmåga att kombinera designhistoria och hantverk med modern design. Serviserna Blue Fluted Mega och Black Fluted Mega är typexempel för den moderna användningen av en traditionell handmålad design. Utöver utseendet påverkar flera komponenter framtagandet av Royal Copenhagens nyheter: hur vi bor, äter och underhålls.

Våra globala erfarenheter förändrar vår upplevelse av vad och hur vi äter. Medelhavsmat i ”family-style”, asiatisk skål-mat och en stark kultur av att dela tallrikar och små rätter har påverkat måltider världen över. Utifrån dessa aspekter presenterar Royal Copenhagen nya tillskott i serviserna Blue Fluted Mega och Black Fluted Mega.

Blue Fluted Mega introducerar en stor rektangulär tallrik i modern design. Tallriken kan både användas separat och som fat till fyra mindre rektangulära tallrikar – en perfekt uppsättning för tapas, sushi eller andra smårätter. Även en ny mindre skål presenteras, vilken kan användas för enskilda sidorätter med ris eller grönsaker men också till snacks. För att möta den internationella trenden av mat i skålar så som bowls eller sallad tillkommer två djupa tallrikar i storlek 20 cm och 25 cm.

Till White Fluted adderas en medelstor kanna, lämplig för såser eller mjölk. En mugg i Black Fluted Mega presenteras tillgänglig i ett set om två. Kollektionen får också sällskap av en ny vas i Black Fluted Mega, perfekt för en liten bukett med ängsblommor eller några få väl valda snittblommor, men också fin som ett objekt i rummet..