Nya kulörer på lampor från Wästberg – ”Ändringar av klassiker bör göras med en viss försiktighet”

När svenska belysningsföretaget Wästberg startade för femton år sedan med målsättningen att förändra världens syn på ljus genom en ny, egen ljusfilosofi, var franska designern Inga Sempé en av de första de närmade sig. Resultatet av samarbetet blev ljuskollektionen w103 Sempé år 2010, sedan dess en av Wästbergs signaturlampor. Wästberg har tillsammans med Inga Sempé nu förfinat och vidareutvecklat w103. Den uppdaterade kollektionen har förbättrad funktionalitet och ljus och lanseras i sex nya färger.

”Jag vill lugna alla som uppskattat w103 Sempé genom åren, meddelar Magnus Wästberg. Lampan är sig lik. Ändringar av klassiker bör göras med en viss försiktighet. Fortfarande är w103 en ovanligt vacker lampa, lämplig för de flesta miljöer. Fortfarande erbjuds den med fot eller bordsfäste och som pendel  – men funktionalitet och ljus är märkbart förbättrade genom toppmodern, dimbar SMD LED-teknik. Därtill lanseras den i en ny färgpalett: Traffic White, Poppy Red, Light Yellow, Grey Brown, Slate Blue och Jet Black. Dessutom har ytterligare en fördel kunnat uppnås genom översynen: Prislappen är blygsammare sedan sist.”

Under utställningen Swedish Secrets på Svenska institutet Paris, som varar till 2 oktober, visar Wästberg även w153 île och w163 Lampyre, de två andra ljuskollektioner som har utvecklats i samarbete med Inga Sempé under åren.

källa/ foto: Wästberg