Nya blomkrukor från Archiella – klassisk rotting som möter keramik

Det nya designföretaget Archiella of Sweden presenterar The Icon Pot, en helt unik design av blomkrukor. The Icon Pots signum består av klassisk rotting som möter keramik i en sprakande palett. Blomkrukorna kommer i fantastiska färger som både är iögonfallande och designade för att sätta färg och guldkant i inredningen. 

Archiella of Sweden grundandes 2021 av Sofia Bergqvist och namnet Archiella är en spin-off på Sofias son, Archie. Först ut i Archiellas lansering är en serie av krukor som är helt unika i sitt slag med fina detaljer. 

”Designen uppkom efter att jag bokstavligen tog saken i egna händer och började experimentera hemma i köket med mins sons lera. Efter flera mer eller mindre lyckade försök så stod den där, något som liknade formen av en kruka, om än något sned och ojämn, men alla detaljerna fanns där. Jakten på en producent tog mig till Italien som var villiga att hjälpa till,” berättar Sofia Bergqvist.

Sofias design har nu fått sin identitet och skepnad. ”The Icon Pot” är resultatet av ett fantastiskt hantverk från en liten stad i provinsen Vicenza, nordöstra Italien. Studion och dess konstnärer har i generation efter generation skapat keramiska föremål med stolthet, en skicklighet för hantverket och besitter kunskapen att producera premiumkrukor med stor detaljrikedom. Kvalitet var den största anledningen till att Sofia valde just Italien som land för att producera ”The Icon Pot”.

 ”För mig är kvalitet och hållbarhet det absolut primära, att föremål ska hålla över tid. Italien har både kunskap och en stark tradition för hantverk av högsta kvalitet och framförallt i denna region där keramik och glastillverkning har en stark tradition. Därför var Italien ett självklart val,” säger Sofia.

källa/ foto: Archiella of Sweden