Ny tapetkollektion från Midbec: ”skapar en inbjudande och harmonisk känsla”

Smygstarta våren med tapetkollektionen Längtan från Midbec som skapar en inbjudande och harmonisk känsla i hemmet.

”Som barn minns jag att jag längtade mycket. Längtade efter en födelsedag som stundade och räknade ner med hjälp av handens fingrar. Längtade efter skolavslutningen; doften av syren, en baddräkt som korvades runt axlarna på väg mot strandkanten. Längtade efter att bli äldre, längre, starkare, stadigare och efter att få bestämma själv. Längtade efter mina vänner när de var borta från skolan, hade flyttat eller inte svarade i telefonen. I längtan ryms mer än målet – där i ryms även ett hopp om något annat, en för-väntan och en styrka. Längtans inneboende kraft och ljus är vad denna tapetkollektion byggts kring och inspirerats av.”

I kollektionen Längtan har Lina Schnaufer jobbat utefter barndomens längtans-ämnen, med ett tema i varje mönster. Längtan är en kollektion som rymmer tapeter både för de minsta och för hemmets övriga vrår som har barnasinnet kvar.

I Linas mönster hittar du ofta den välbekanta floran – men med en tvist. Att förhålla sig till en inre sinnebild av en viss blomma eller växtlighet skapar en egen tolkning av denna. På så sätt befinner sig Linas mönster ofta i ett gränsland mellan fantasi och verklighet – men ändå alltid nära henne själv och med ett personligt förhållningssätt. Mönsterrapporten ser hon som en gnutta magi, där litet snabbt kan bli stort och där de minsta av nyansskiftningar kan förändra känslan i ett helt hem.

Kollektionen består av 33 mönstrade tapeter.

källa/ foto: midbec