Möt vårsolen på balkongen

Att inreda balkongen har aldrig varit enklare! Bland Rustas nyheter för vår- och försommar 2020 ligger fokus på snygga och platseffektiva möbler, dekorativa detaljer och textilier för utomhusbruk.

I mars fylls Rustas varuhus med nyheter för stundande balkongliv. Intresset för att inreda balkongen är större än någonsin, vilket ställer krav på såväl design som material och funktion.

Nyheten Amsterdam, en nätt tvåsitssoffa i underhållsfri aluminium med snygga detaljer i mesh, är en lättskött möbel som med fördel kompletteras med fåtöljer och bord ur samma serie. Genom att byta plats på ryggstödet förvandlas soffan snabbt till en schäslong.

– Våra kunder vill använda balkongen för skönt häng, och loungemöbler i olika storlekar är något som efterfrågas i allt större utsträckning, gärna i underhållsfria material, säger Madelene Bishti, produktchef för utemöbler.

Nya loungemöbeln Lissabon i konstrotting går att skräddarsy efter yta och behov tack vare moduler. För den lilla balkongen är ett caféset fortfarande vinnaren och favoriten Antibes kommer i vår i en härligt lindblomsgrön kulör.

källa/ foto: Rusta