Mio bygger nytt i Örebro – invigning om ett år

Mio finns sedan tidigare i Örebro, men bygger nu ny butik för flytt till nya handelsområdet Boglundsängen. Butiken planeras att stå färdig tredje kvartalet 2020 och kommer att ha en totalyta på 7 800 kvm, varav cirka 4 000 kvm ren butiksyta.

– Med sitt starka läge i anslutning till E18/E20 erbjuder Boglundsängen Örebroborna en nära och växande handelsplats. Att Mio, en av landets ledande aktörer inom inredning, väljer att flytta hit bekräftar att starka varumärken ser områdets nuvarande attraktivitet samt potential att fortsätta växa. Vi och Regio välkomnar Mio till Boglundsängen och ser fram emot att berätta om fler spännande nyheter under året, säger Jan-Christer Nilsson, P&E Fastighetspartner

– Örebro är ett lönsamt marknadsområde för oss och vi ser potential att öka vår attraktivitet ännu mer med en helt ny, modern butik. Vår ambition är att vi ska bli Örebros destination för möbler och inredning, och med den här satsningen skapar vi förutsättningar för det, säger butikschef Jan Lanner.

– Det är oerhört glädjande att se en stark investeringsvilja hos våra entreprenörer. Kombinationen av en e-handel som växer oerhört snabbt och en ny modern butik är tillsammans viktiga framgångsfaktorer för att nå visionen att bli Örebros (och Sveriges) destination för möbler och inredning, säger Mios vd Björn Lindblad.

källa/ foto: Mio AB