Maze står pall för tidlös produktion

Det svenska designvarumärket Maze Interior fokuserar på tidlöshet framför överproduktion och i höst presenterar företaget nya utföranden av befintliga produkter, där klassiker visas i nya färger och material. Maze Interior har länge jobbat med ”Slow Production”. Filosofin handlar för Maze om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att inte överproducera, och att se till att produktionen sker nära och under goda arbetsförhållanden.

Maze tillverkar 95% av produkterna i Sverige. Designbolaget har idag sex olika kollektioner som produceras i linje med Slow Production- filosofin, vilket innebär att de inte tar fram en stor mängd nya produkter varje år. –

-Vi tar inte fram 50 nya produkter varje år, i stället jobbar vi med de produkter vi har och gör designen på dem så tidlös som möjligt. Det vi däremot arbetar med är att ta fram nya versioner av vårt befintliga sortiment, något som vi nu har gjort med en pall och en hatthylla, som visas i nya färger och material, säger Lotta De Visscher, Creative Director på Maze Interior.

Anyone: Pallen Anyone utstrålar elegans. Oavsett om man söker en praktisk inredningsmöbel för hallen, sovrummet, eller behöver en extra sittplats, är Anyone ett bra val. Tidigare har pallen funnits i svart eller vit lädersits. Nu har den uppdaterats med en sits i sammet och kommer i två nya färger. Pallen som är designad av Louise Hederström består av en pulverlackad metallstomme som är gjord av 20-30% återvunnen metall.

Pallen Anytwo är helt ny och är en förlängning av originalpallen Anyone. Anytwo har samma nätta uttryck som Anyone, men är bredare, så den passar den lite större familjen