Mattor i jordnära toner från Ogeborg

Svenska mattföretaget Ogeborg presenterar Ogeborg Wool Collection. Satsningen innebär en breddning av sortimentet med fokus på tuftade ullmattor med inspiration från naturen. I kollektionen ingår totalt 12 olika serier med mattor i jordnära toner.

Hösten 2019 presenterar det svenska familjeföretaget Ogeborg den nya kollektionen Ogeborg Wool Collection som består av 12 serier med ullmattor i olika nyanser av beige, brunt, grått och vitt. Flera av mattorna består av ofärgad ull, vilket innebär att uttrycket och nyansen bestäms av fårullens naturliga skiftningar.  

Ogeborg Wool Collection utgörs av serierna Atlas, Chunky, Cord, Dapple, Jersey, Loden, Panama, Pearl, Tweed, Twill, Ulster och Waffle. Samtliga mattor är tuftade, en del med öglad och andra med skuren lugg i olika utföranden. Från stora organiska öglor till små symmetriskt tuftade rutnät. Ullen i kombination med strukturen ger mattorna en mjuk och behaglig känsla.

”Sökandet efter hållbara material, värme och genuinitet i inredningen är en tydlig trend, även när det kommer till hur vi klär våra golv. Ull är ett naturligt, vackert och tåligt material som tar oss närmare naturen. Därför utvecklar vi nu sortimentet med fler ullmattor i jordnära färger”, säger Helene Ogeborg, VD och ägare till företaget.

källa/ foto: Ogeborg