Klassiska mönster från Boråstapeters arkiv

Vi letar ofta bland lådorna i vårt arkiv och förundras över alla tiders mönsterskatter. I kollektionen Vårt Arkiv har vi samlat några av alla älskade favoriter som vi funnit på nytt och vill dela med oss av. Ikoniska mönster från länge sedan likväl som nästan nya. Tapeter som kan sitta i alla rum i alla hem, oavsett byggår och inredningsstil.

Någonstans, inte långt härifrån, finns ett smått magiskt förråd. Ett nästan oändligt arkiv av mönster och tapeter. Tusentals minnen som klätt väggarna i människors liv genom generationer. Kaffestunder med sköra koppar i farmors finrum, kurragömmalek med kompisen i barnkammarvrån. Långa middagar vid utdraget bord i svärmors matsal, frukostar med tända ljus och korvmacka i kökssoffan. Stunder, alla inramade av känslan i väggarnas mönster.

– Det har varit så härligt att jobba med dessa gamla mönster och få sätta dem i nytt ljus. För en ny tid och nya hem. Här finns tapeter från såväl sekelskifte och Art deco till 50-talsretro och färgstarkt 70-tal. Klassiska nog att passa i många hem och många stilar – oavsett byggår och inredningsstil, säger Ingela Wingborg, Senior Designer, Boråstapeter.

Vi har valt med hjärtat och gett dem en nutida färgskala, för att inspirera till nya färg- och mönsterklanger i det klassiska hemmet såväl som hos retroälskaren, romantikern och trendkännaren. Vackra var och en för sig, spännande i samspel sida vid sida. Säkra val för ett personligt hem du älskar att vara i.

Vårt Arkiv finns i butik från och med slutet av maj. Tapeterna är tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus. Produktionen sker helt utan farliga ämnen och med minsta möjliga miljöpåverkan. Alla färger som används är vattenbaserade och materialet kommer från hållbara skogsbruk i Nordeuropa.

källa/ foto: Boråstapeter