Jordnära toner i nya kök från Marbodal

I mars lanserade Marbodal den nya färgkollektionen Jordnära, som är en hållbar färgkollektion med vattenbaserade färger och svanenmärkta köksluckor. Färg kan lyfta ett hem och få oss att må bättre. Färger påverkar våra sinnen och kan verka lugnande, men det gäller att välja rätt färg för just ditt hem.

Tips:

Tänk långsiktigt
För att inte renovera i onödan och tänka hållbart gäller det att tänka framåt. Fundera på vilken färg ni tycker om och kan se i ert hem under en längre tid. Ett rosa kök kanske känns helt rätt just nu, men risken är stor att man tröttnar. Ha i åtanke att köksdetaljer som textilier lätt kan bytas ut.

Känn in husets själ
Känn in och ta reda på vilken karaktär huset eller lägenheten har. Det är svårt att uppnå en lantlig stil i en funkislägenhet i stan exempelvis. Ta även hjälp av vilka färger och nyanser som omger huset, ett blått kök passar naturligt in i ett hus vid havet, medans gröna nyanser trivs bra nära natur och skog.

Tänk på helheten
För att få en röd tråd i hemmet kan det vara bra att tänka på att färgerna i köket ska matcha hemmets andra rum. Det skapar även en känsla av platsbyggt, när köket binds ihop med resterande delar av huset.

Påverkas inte av trender och andras åsikter
Välj den färg som du och din familj trivs med och tycker om, tänk inte på trender eller vad andra tycker. Det är du som ska bo och leva i köket och spendera många timmar i hemmets hjärta.

källa/ foto: Marbodal