Italienska krukor från Archiella – ”The Icon Pot är resultatet av ett fantastiskt hantverk”

Designföretaget Archiella of Sweden lanserade sommaren 2022 The Icon Pot, en innovativ och unikt designad kruka. Sedan dess har blomkrukan fått stor uppmärksamhet, framförallt för dess höga kvalité, hållbara tillverkning och omtyckta design. Nu växer the Icon Pot och i oktober lanseras tre nya färger samt en addering av den största storleken i en av standardfärgerna. 

The Icon Pot är resultatet av ett fantastiskt hantverk i en liten stad i provinsen Vicenza i nordöstra Italien. I studion har konstnärer i generationer skapat keramiska föremål med stolthet, skicklighet och stor kunskap. The Icon Pot kännetecknas av en samstämd kombination mellan rotting och keramik. Sommarens pastellfärger får nu sällskap av höstens varma och dova färgskala; en grå London Sky, en brun Swedish Dark Oak och en röd, Amore di Verona.

”Jag är så stolt och tacksam över all den positiva respons varumärket och The Icon Pot har fått under sina första månader. Det känns både spännande och roligt att utöka sortimentet med de nya färgerna” Säger grundaren Sofia Bergqvist. 

källa/ foto: Archiella of Sweden