IKEA ordnar stor loppis utanför varuhuset i Örebro

Lördagen den 28 maj arrangerar IKEA en loppis utanför alla sina 20 varuhus i Sverige. – På IKEA vill vi möjliggöra för fler att handla second hand, samtidigt som vi vill låta fler produkter leva längre. Många vill köpa begagnade möbler på IKEA och vi är glada att kunna både köpa och sälja vidare produkter till nya hem via vår second hand-service. Med Loppisen går vi snäppet längre än så. Nu gör vi det möjligt för kunderna att handla av varandra och tillsammans kan vi alla bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Jonas Carlehed, Hållbarhetschef på IKEA Sverige.  

”IKEA Family-medlemmar kan kostnadsfritt boka ett bord för att sälja sina saker: Allt från heminredning till kläder och accessoarer. Många har redan bokat en plats och bokningen är fortfarande öppen. Besökare som kommer till loppisen får chansen att göra fina fynd bland borden, samtidigt som begagnade saker får en andra chans att leva vidare hemma hos någon annan”, informerar bolaget.  

Loppisen arrangerar IKEA utanför samtliga sina varuhus i Sverige lördagen den 28 maj och den håller öppet mellan klockan 10.00–16.00. Varuhusen håller öppet som vanligt, men med ett extra fokus på hållbarhet och cirkularitet med erbjudanden och kundaktiviteter på temat återbruk och second hand. 

– Att ha loppis på IKEA ligger helt i linje med vårt övriga hållbarhetsarbete. Vi hoppas att det här ska bli en dag för människor att besöka oss på IKEA och samtidigt passa på och göra fina fynd på loppisen eller inne i Cirkulärbutiken – oavsett var i landet du bor, eftersom loppisen kommer vara utanför alla varuhus. Vi kommer också ha olika DYI- events och andra saker som händer på IKEA den här dagen, säger Caroline von Garaguly, Commercial Acitvity & Events Leader på IKEA Sverige. 

källa/ arkivbild: IKEA