IKEA och Lego i samarbete – skapat förvaring för leksakerna

200618: Feedback enligt PowerPoint. /Micke 200615: ref: PE784779, PE770438 /MartinF

I dag kan IKEA of Sweden AB och LEGO Group avslöja resultatet av sitt samarbete. De två varumärkena har slagit sina påsar ihop för att skapa en lekfull förvaringslösning, BYGGLEK. BYGGLEK består av en serie förvaringslådor med LEGO® knoppar och en uppsättning specialgjorda klossar som uppmuntrar till lek och gör förvaringen i hemmet lite roligare. BYGGLEK säljs i alla svenska IKEA varuhus och på IKEA.se från och med den 1 oktober 2020.

– Hos IKEA tror vi alltid på lekens kraft. Leken låter oss undersöka, experimentera, drömma och upptäcka, säger Andreas Fredriksson, designer på IKEA of Sweden. Där vuxna ofta ser stök, ser barn en stimulerande, kreativ miljö. BYGGLEK hjälper till att överbrygga gapet mellan synsätten och tryggar mer kreativ lek i hemmen runt om i världen. Dessutom passar BYGGLEK kollektion perfekt med andra IKEA produkter och gör det på så sätt möjligt för ditt barns kreativitet att bli en fin och unik dekoration i ditt hem.

– BYGGLEK är mer än bara lådor, säger Rasmus Buch Løgstrup, designer på LEGO Group. Det är förvaring och lek i ett. BYGGLEK förser familjer med ett sortiment som hjälper till att skapa plats för mer lek i vardagen – den skapar kreativitet och gör det möjligt att ha roligare tillsammans. Det är möjligt att leka, visa upp de coola verk man skapat, och sedan gå tillbaka till leken, göra om, skapa nytt, och börja om igen. BYGGLEK handlar om oändliga möjligheter, precis som hela LEGO systemet.

källa/ foto: IKEA