IKEA-katalogen: Fylld av tips för sovrum, förvaring och badrum

Inred för god sömn och välmående. I förra veckan släpptes vårens IKEA-katalog – fylld av kunskap, idéer och inspiration från fem olika hem med fokus på sovrum, förvaring och badrum för ett bättre liv hemma. ”Här finns smarta lösningar på liten yta, drömsängar för personlig komfort och badrum som skapar flow i morgonrusningen”, skriver företaget och fortsätter.

”Sömn och återhämtning är livsviktigt för att vi människor ska må bra och hålla oss friska, men behoven för en god natts sömn är mycket individuella. En undersökning som Sifo utfört på uppdrag av IKEA visar att svenska folket i genomsnitt sover 7 timmar per natt, men att kvinnor har svårare att somna. Män, speciellt i åldrarna 60-79 år, somnar däremot oftast utan problem”.

– IKEA-katalogen uppmuntrar till att skapa en plats där du kan återhämta dig och som ger dig energi i vardagen. Sovrummet, tätt följt av badrummet, är det utrymme vi vet att svenskarna rankar högst när det gäller att skapa sig en lugn och privat plats hemma. Ändå prioriteras dessa rum ofta bort hemma, vi vill inspirera till att ge dem mer kärlek, säger Tina Björeman, presskontakt på IKEA Sverige.

Helheten viktigast för en god natts sömn Rätt temperatur uppger 36 procent i undersökningen som viktigast för en god natts sömn, med mörkläggning, madrass och kudde på delad andraplats (17 procent).

– En god natts sömn börjar med hela sovrummet. Det är viktigt att välja en säng som passar dina unika behov och ditt val av täcke och kudde bidrar till den personliga komforten. Lägg till genomtänkt förvaring, belysning och mörkläggning för att skapa bäst förutsättningar för god sömn och en vardag i balans, säger Tina Björeman.

Sovrum med hotellkänsla står högt på önskelistan hos många svenskar och en kontinentalsäng med stoppad huvudgavel förstärker stilen i sovrummet och ger utmärkt komfort med stöd på rätt ställen. Inbjudande DUNVIK kommer i fem färger och eleganta KONGSFJORD har tygklädda knappar och klädsel i mörkgrå sammet. Flexibla DELAKTIG säng av Tom Dixon är en av katalogens många nyheter, tillsammans med svartblå HAMNÅS dörrar till PAX med vackert reliefmönster. Nya BRYGGJA förvaring och HEMNES badrumsmöbler erbjuder moderna funktioner i traditionell stil.

Här ska in en Katt och mer synligt fönster,finns i comp. mvh Mats Repro 3 Dec: Notes o print. More white i floor, etc. Deadline Moday evening. /Jonna