Iittala och minä perhonen: ”Vardagsobjekt blir älskade skatter”

Under sommaren 2020 introducerade Iittala ett nytt samarbete med japanska livsstilsvarumärket minä perhonen. Iittala X minä perhonen är en kollektion med både porslin, glas och textil. De personliga accessoarerna med mönster uppskissade för hand, ger ljus i vardagen och blir älskade skatter med tiden.

Minä perhonen grundades av formgivaren Akira Minagawa 1995. Minagawas vision var att skapa kläder som blir mer lockande med tiden. Med åren har minä perhonen blivit ett internationellt älskat varumärke.  

Varumärkets finska namn minä perhonen betyder fjäril på svenska. Under Minagawas första resa till Finland fick han stark kontakt med den nordiska naturen.

“Jag var 19 år när jag besökte Finland för första gången. Det var vinter och jag var i Rovaniemi. Ett av mina första intryck var att trots att det var -35 grader utomhus så levde finnarna ett väldigt behagligt liv. Deras hem och deras omgivning var rikliga med vacker och traditionell design. Sedan den resan har Finland blivit ett av mina favoritländer”, säger Akira Minagawa.
källa/ foto: Iittala